Sunday, April 12, 2009

Tak Sabar Sih!!!!

Aduh..sungguh gembira hati ni sih. Sebab film KayCeeBee nanti akan ditayangkan Juni 2009. Tak sabar menunggu.waduh-waduh....

Apa Kena ni??

Hehehe..sekali nak juga taip bahasa Indonesia tapi tak jalan juga. Tapi memang diakui bahasa Indonesia adalah antara bahasa yang diakui penuh dengan nilai bahasa yang tinggi dan penuh kesasterawanan.

Entri dulu pernah menyebut tentang filem ini. Filem ini adalah salah satu filem yang ditunggu mukmin. Bukan kerana untuk melihat barisan pelakonnya tapi mahu melihat macam manakah hasil sendiri dan suntingan dari pengarang buku novel ini, Habiburrahman el Shirazi.

Habiburrahman tidak mahu berulang berlaku semacam Ayat-Ayat Cinta The Movie. Ditegaskan bahawa penonton sebelum ini harus melihat watak Fahri di dalam novel berbanding filem Ayat-Ayat Cinta The Movie kerana amat bertentangan dan berbeza. Jadi, diharap watak Kang Azzam di dalam filem ini diharap sama atau paling kurang menepati apa yang dimahukan oleh penulisnya sendiri kerana penulisnya sendiri telah terlibat secara langsung di dalam pemilihan pelakon, lakonan serta suntingannya. Semoga usaha ini dapat membantu memartabatkan perfileman Islam, insyaAllah.


"Cinta adalah kekuatan yang mampu mengubah duri jadi mawar, mengubah cuka jadi anggur, mengubah sedih jadi riang,mengubah amarah jadi ramah, mengubah musibah jadi muhibbah..itulah cinta.."

Sama-sama kita saksikan sedikit sedutannya.

video

4 comments:

BalQis said...

Salam....

saya pun tunggu Filem KCB nih, huhu....

Bukunya kamu dah baca? Best juga..

Betul, saya setuju dengan kamu teantang bahasa Indonesia punya nila kesusateraan yang amat tinggi, huhu...

saffmukmin said...

salam utk BalQis.
terima kasih kerna sudi lawat blog nih,hehe..
bukunya dh sudahi ku bacakan..mmg btl2 best bangat sih,huhu
mmg btl2 dinanti filem ni..agar filem ni terus memberikan impak besar nnt kpd bdg perfileman
btl ttg bhs indonesia ini..tatkala dgr watak Anna bc puisi itu, mmg bhs nya sggh cantik dan penuh indah..aduh2,hamba pula yg berckp2 indonesia plk sih,hehehe

BalQis said...

salam kembali..

Kamu sudah baca kedua-dua episod, ya? saya baru baca satu sahaja, yang kedua belum berkesempatan untuk menyambung...

Kok gitu, kita tukar2 link boleh ya? Saya udah linkan blog kamu...

(^_^)

saffmukmin said...

BalQis: ya..sudah usiai dua2 buku nih..sgt bergetar tika membacanya..kerna sarat dgn pendidikan dan tauladan..xrugi membcnya.tp kalu nk sng lg, tunggu aje film KCB ini ja sih,hehe

insyaallah blh je link kan..syukran.