Wednesday, November 11, 2009

Saya Gembira!!~

Perjalanan saya Khamis (5/11/2009) ke Selangor dan Kuala Lumpur untuk beberapa tujuan yang agak besar telah memberi signifikannya kepada saya. Perjalanan yang saya boleh katakan pemberianNya untuk waktu dan ruang; amat saya syukuri. Lebih-lebih lagi saya mendapat dan berjumpa dengan apa yang saya kenangi dan rindui selama ini.


Dari Kuala Terengganu ke Gombak. Dan dari Gombak ke Puchong Jaya terus ke Subang Jaya. Bertemu anak-anak saudara itu sudah pasti mengubat rindu. Dan yang paling tak tahan, akhirnya Aisya Safia berjaya juga rapat dengan bapak sedaranya ini yang kelihatan garang padanya,hehe..Tak lupa,selamat ulang tahun kepada Irham pada 09/11/09 yang lalu. Amir pun begitu semangat sekali kali ini.Love you all!!~Irham dan ayahnya
Piala Malaysia 2009


sanak saudara dan sayaBeberapa sejarah sudah berlaku. Dicoretkan di sini agar kita dapat mengambil teladan mana-mana yang baik dan jadikan sempadan mana-mana yang tidak baik.-Dalam sejarah, tiket jualan Piala Malaysia sebanyak 85,000 habis terjual sebelum perlawanan.


-Seramai 70,000 penyokong Kelantan membanjiri stadium.


-pertama kali Piala Malaysia akhir dalam keadaan seolah-olah berada di kawasan 'perang'


-kekalahan ini memaksa pasukan Kelantan menerima dan menanggung malu serta aib atas apa yang dilakukan oleh beberapa penyokong Kelantan yang tidak mempunyai semangat kesukanan yang sebenarnya.

-lagi...??? hanya massa dan media beberapa hari ini akan menentukan sejarah-sejarah yang baru hasil apa yang berlaku tempoh hari.Paling saya tersentuh hati apabila mendengar berita satu keluarga di Semenanjung Malaysia kita memutuskan pertunangan anaknya dengan seorang pemuda dari Kelantan disebabkan ke'ganas'an terlampau tempoh hari di Bukit Jalil. Saya yakin ini menzalimi kerana tiada kaitannya di situ. Tapi, apa-apa pun saya doakan dari jauh untuknya semoga bertemu dengan jodoh yang lagi baik dan sesuai dengannya..AMEEN!!!!~


Abah, saya dan adik
Abe Qie, Abe Mie, Pak Sedara dan anaknya dan saya

sepupu sepapat,hehe


Berjumpa sanak saudara


Ini part yang paling best sebab tidak pula dijangka akan bertemu kalian semua. Dari sepupu, ayah saudara yang sudah lama tidak berjumpa, kawan-kawan..semuanya seperti reunion pula ketika berada di stadium Bukit Jalil. Semoga pertemuan ini membawa lagi besar rahmat dan berkat dariNya.Walaupun kalah 1-3, namun kehadiran ramai mereka amat menggamit suasana. Kepada penonton yang tidak bertamadun itu, sila lah berubah kepada perangai yang lebih baik. Tiada gunanya dengan berlaku sedemikian rupa. Cuba lagi tahun depan Kelantan FA!!
Haa..yang ni best!!
penganjur dan En Ali
Dapat menghadiri persembahan terbuka kumpulan Nasyeed Al-Farabi di Taman Tasik Titiwangsa dan berjumpa dengan orang yang sepatutnya, begitu menggembirakan saya. Di samping Al-Farabi; kumpulan nasyeed yang penuh dengan muzik instrumentalnya. Sebelum ini, saya hanya mendengar secara bukan live, kali ini secara live dan sememangnya mereka begitu berbakat. Semoga terus maju nanti!!

Promosi Al-Farabi!!!!~hehe..

Akhlaknya


Saya suka dengan pengembaraan dan perjalanan kali ini. Pertamanya sebab Allah s.w.t mudahkan segalanya. Dari awal hingga akhir. Dan paling penting, saya mendapat sesuatu yang saya selalu impi dan gambarkan selama ini. Semoga Allah berkatinya; sokmo-sokmo lah!!!!

p/s-Saya gembira lagi!!!

6 comments:

Anonymous said...

gembira sokmo nih..hehehe (^___^)

saffmukmin said...

anon1:mesti nk gmbra sokmo2 kan,hehe...mcm ku knl gaya tulisan org ini,tp di mana yaa??hehe...

Tinta Musafir said...

wea gi bertunang ko?tak bagitahu abe pun...huhuhhu

nooraniza mohd kassim said...

Assalamu'alaikum

ap yg selalu diimpi dan digambarkn selama ni??

oh...ad berita baek tak mau bgtau eh....

saffmukmin said...

tinta: tok g tune eh abe,huhu..tgk bola dan la la la...hehhee

saffmukmin said...

adik niza:insyaallah,kalau benda2 baik saya akan bgth kepada semua:)